• Rollins Jacobsen posted an update 3 months, 1 week ago

  Wat is 3-MMC

  3-MMC is een NPS, wat staat voor Nieuwe Psychoactieve Stof. Het is een amfetamine-achtige stof die qua werking lijkt op 4-MMC (ook wel bekend als mephedrone of miauw miauw en nu ook poes).

  Over NPS-en, ook wel bekend als research chemicals op http://www.3-mmc.info vind je antwoord op nog meer vragen, verder is erg weinig bekend. Er is vaak weinig tot geen onderzoek naar gedaan en de langetermijneffecten zijn vaak nog niet bekend. Gebruikers zijn hun eigen proefkonijn als ze toch besluiten te gebruiken.

  Uit studies en op websites zoals Psychonautwiki of http://www.erectie.nu en 3-mmc.info lees je over 3-MMC vertellen mensen over hun ervaring met 3-MMC. Het werkt stimulerend en licht bewustzijnsveranderend. Gebruikers voelen zich alert, eufoor en energiek en ze hebben de behoefte om meer contact te maken en te praten.
  3mmc nl ervaren ze meer zelfvertrouwen. Het effect wordt wel omschreven als een combinatie tussen MDMA en cocaïne.

  Lichamelijke effecten van 3-MMC zijn: stijging van bloeddruk, verhoging lichaamstemperatuur, stimulatie en verhoogde spierspanning, zweten, droge mond, grote pupillen en tandenknarsen.

  EuroChem Research en http://www.3mmc.nu raden ten zeerste af om 3-MMC te gebruiken voor consumptie, alleen voor test doeleinden.

  Wat zijn de risico’s en bijwerkingen

  Over de risico’s van 3-MMC is relatief weinig bekend. De genoemde risico’s zijn gebaseerd op gebruikerservaring en incidenten met het middel. Gebruikers melden: hoofdpijn, verwarring, misselijkheid, angst en paranoia. Daarnaast ervaren ze een sterke neiging om het middel opnieuw te nemen (craving). In de dagen na gebruik voelen ze zich soms neerslachtig of depressief. Ook kunnen ze last hebben van hartkloppingen, uitputting, uitrdoging, oververhitting, spierspasmen. Daarnaast zijn er ook incidenten bekend waarbij de gebruikers een epileptische aanval, delier of drugspsychose kregen.

  3-MMC is daarom ook uitsluitend hier te koop voor onderzoeksdoeleinden en niet voor menselijke consumptie.